Biz Kimiz

6 Şubat 2023 sabahı meydana gelen 7,8 ve 7,5 şiddetindeki iki deprem, yaklaşık 14 milyon kişinin yaşadığı Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elâzığ ve Adana’yı etkilemiştir. 

Yaşanan bu büyük felaketin ardından 7 Şubat itibari ile Hatay ve Adıyaman Gölbaşı ilçesinde gönüllülerimiz ile Deprem Dayanışma İnisiyatiflerini oluşturduk. Adıyaman Gölbaşı ve Hatay iline bağlı Antakya, Samandağ ve Defne ilçelerinde kurulan koordinasyon merkezleri ile çalışmalarımız hız kazandı. Akut ihtiyaçların giderilmesi için hızlıca organize olan koordinasyon merkezlerimiz, arama kurtarma, gıda, hijyen, ilaç, kıyafet gibi ihtiyaçlara hızlı çözümler üreterek depremden etkilenen tüm canlılara nefes olmuştur. 

Depremin yarattığı yıkımın etkilerinin yaralarını sarmaya, temel ihtiyaçları gidermeye devam ederken, bir yandan da tarım, hayvancılık ve  ekoloji , eğitim ve çocuk , kadın, kent ve kültür ile ilgili çalışmalara depremin ilk ayından itibaren başladık. 

Depremin ardından yerel ve kamu kurumlarının yetersizliği çalışmalarımızı oldukça yoğunlaştırmıştır. Oluşturduğumuz dayanışma merkezlerinin kurumsal bir yapıya kavuşması ihtiyacı ile depremin 2. ayında Deprem Dayanışma Derneğimizi Adana’da kurarak çalışmalarımıza kurumsal olarak devam etmekteyiz. 

Üreticinin, çocukların, kadınların, tüm canlıların ve kentlerimizin sesini duyurmaya ve değişen, gelişen ihtiyaçlara çözüm bulmak için çalışmalarımızı o günden bu yana sürdürmeye devam ediyoruz.

Kentlerimizde yeniden inşayı ancak ve ancak toplumsal birliktelik ve dayanışmayla gerçekleştirebileceğimizin farkındayız. Bu yüzden uzun vadeli ve kalıcı bir dayanışma çalışmasını örgütlemeye devam edeceğiz. Yolumuz uzun ama ve zorlu olsa da yaralarımızı birlikte iyileştireceğiz. 

Dayanışma yaşatır!

Samandağ koordinasyon alanı 20 Şubat 2023